Johdanto CFD:ihin

CFD:t (Contract for Difference – hinnanerosopimus) kehitettiin, jotta asiakkaat voisivat nauttia kaikista eduista liittyen osake-, indeksi-, ETF-, valuutta- tai hyödykepositioiden omistamiseen tarvitsematta omistaa itse kohteena olevaa välinettä. Asiakas tekee CFD:tä koskevan sopimuksen tarjotulla hinnalla. Erotus tuon hinnan ja position sulkemishinnan välillä suoritetaan käteismaksulla, josta seuraa nimi hinnanerosopimus, englanniksi "Contract for Difference" tai CFD.

Huomaa, että CFD-kaupankäynnin yhteydessä asiakas voi menettää koko pääomansa. Ymmärräthän siihen liittyvät riskit.

CFD-sopimuksilla asiakkaat voivat ostaa ("pitkäksi") ja sulkea position myöhemmin myymällä. Vaihtoehtoisesti asiakkaat voivat myydä ("lyhyeksi") ja sulkea position myöhemmin ostamalla. Ostohintaa korkeammalla tai alhaisemmalla hinnalla myyminen tuottaa vastaavasti voittoa tai tappiota.

CFD-sopimukset ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina ja uskomme, että niistä tulee jatkossa rahoitusmarkkinoiden suosituin kaupankäyntitapa.

CFD:t toimivat seuraavasti: sen sijaan että asiakas ostaisi 1000 Microsoftin osaketta pörssimeklarilta, hän voi ostaa 1000 Microsoftin osake-CFD:tä Plus500-kaupankäyntialustalla. Microsoftin osakkeen noustessa 5 euroa asiakas saisi 5000 euroa voittoa, aivan kuin jos hän olisi ostanut varsinaiset osakkeet, joita myydään pörssissä.

Plus500 tarjoaa CFD:itä ilman provisiota ja erittäin edullisilla vakuusvaatimuksilla. Muihin etuihin kuuluu, ettei pörssimaksuja ja leimaveroa tarvitse maksaa. Monet taustalla olevien osakkeiden pörssikauppaan liittyvät tehottomuudet eliminoidaan. Lisäksi vältetään kaikki osakkeiden fyysisestä toimituksesta, rekisteröinnistä ja meklarin holding- tai säilytyspalveluista aiheutuvat maksut. Toinen suuri hyöty CFD-kaupankäynnistä on, että asiakkaat voivat käydä kauppaa sijoittamalla vain vakuuden ja käyttäen vipuvaikutusta. CFD-kaupankäynti tarkoittaa, että asiakkaat voivat käydä kauppaa osakesalkulla, indekseillä tai hyödykkeillä tarvitsematta sitoa suuria pääomia. Jos asiakas ostaa 50000 eurolla osake-CFD:itä, häneltä pyydetään vain 1000 euron alustava vakuus vastaavasta CFD-salkusta yllä olevan esimerkin mukaisesti.

Kaikki taloudelliset etuudet, kuten osingot, muunnetaan käteiseksi suoraan CFD-haltijan tilille. Mikään kantaosakkeen haltijalle kuuluva äänestysoikeus ei kuitenkaan ole vastaavan CFD:n haltijan käytettävissä.

Täydelliset tiedot toimeksiantojen toteutusperiaatteistamme löytyy tästä linkistä.